• English
    • português (Brasil)
  • português (Brasil) 
    • English
    • português (Brasil)
  • Entrar
Ver registro 
  •   Repositório Institucional PUC-Campinas
  • Produção acadêmica e científica
  • Artigos de periódicos
  • Publicações
  • Ver registro
  •   Repositório Institucional PUC-Campinas
  • Produção acadêmica e científica
  • Artigos de periódicos
  • Publicações
  • Ver registro
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Environmental sustainability practices in large brazilian food companies in light of the 2030 agenda goals

Autor
Benedicto, Samuel Carvalho de
Filho, Cândido Ferreira da Silva
Sugahara, Cibele Roberta
Conti, Diego de Melo
Bittencourt, Josias Jacintho
Silva, Luiz Henrique Vieira da
Siani, Sérgio Ricardo
Pacobello, Daniella Ribeiro
Silva, Yasmin Gonçalves
Data de publicação
//2024
Tipo de conteúdo
Artigo
Metadados
Mostrar registro completo
Resumo
The study aims to identify and discuss practices aimed at environmental sustainability in large Brazilian food companies in light of the 2030 Agenda goals and of the commitments made by the Brazilian Food Industry Association (ABIA) at Rio+20. The survey is of an applied, qualitative, exploratory nature and descriptive design, with documentary data collection anchored in the sustainability reports of sizeable Brazilian food companies selected for the study. Unlike the studies carried out in Brazil and other parts of the world, in this study, management for environmental sustainability was assessed in the light of the goals and targets set out in the 2030 Agenda. The results indicate that there has been progress in the Brazilian Food Industry about the commitments made in favor of sustainable development. Many measures adopted satisfactorily meet the objectives of the 20230 Agenda. However, intensifying of these practices is still necessary so that the industry effectively contributes to achieving a legitimate and acceptable level of sustainable development, especially in a country like Brazil, where the food and agriculture industry compete for space with biomes and sensitive ecosystems the activity economic
Palavras-chave
Sustainability
Sustainable development
Agenda 2030
RIO+20
Food companies
Este item aparece nas seguintes coleções:
  • Publicações

Pontifícia Universidade Católica de Campinas
Pontifícia Universidade Católica de Campinas
Entre em contato | Deixe sua opinião

 

Navegue

Todo o repositórioComunidades e ColeçõesPor data do documentoAutoresTítulosAssuntosEsta coleçãoPor data do documentoAutoresTítulosAssuntos

Minha conta

EntrarCadastro

Pontifícia Universidade Católica de Campinas
Pontifícia Universidade Católica de Campinas
Entre em contato | Deixe sua opinião